OMV Center

Generalni pokrovitelj OMV Slovenija

Celotna skupina OMV je zavezana k aktivni podpori skakalnega športa in OMV Slovenija kot zlati sponzor slovenske nordijske reprezentance smučarjev skakalcev že tretje leto podpira slovenske orle. Strategija sponzoriranja, ki ji sledijo tudi druge države skupine OMV, pa je v prejšnji sezoni skakalnega športa pripeljala do sponzorskega dogovora s Smučarsko zvezo Slovenije. V okviru tega je družba OMV Slovenija postala generalna pokroviteljica OMV centra in s tem ustvarila podlago za uresničitev številnih načrtov, ki so jih s skakalnico doslej imeli domači skakalni klub, Ekonomska šola Kranj in Smučarska zveza Slovenije. Hkrati pa je pripomogla k razvoju skakalnih objektov in ustvarila osrednji slovenski vadbeni poligon za vse državne selekcije in treninge klubskih skakalcev. Izboljšani pogoji pa so zagotovo prispevali h kakovostnejši vadbi slovenskega skakalnega podmladka.

Več o OMV Centru

Največji uspeh pri izgradnji skakalnih objektov v Kranju predstavlja 110-m skakalnica , ki skupaj z vsemi pripadajočimi površinami in večnamenskim prostorom pod skakalno areno nosi ime OMV center. Prvo pomembnejše tekmovanje je gostil 19. septembra 2004, kar je skoraj natančno po treh letih od položitve temeljnega kamna. Tako je skakalnica OMV Centra s kritično točko (K) 100 m in točko žirije (HS) 109 m , doživela svoj krst, kjer so se vsi najboljši skakalci in skakalke iz Slovenije pomerili na poletnem državnem prvenstvu v smučarskih skokih za člane v posamični in ekipni konkurenci.

OMV Center v Kranju sedaj služi kot osrednji slovenski vadbeni objekt za vse državne selekcije in treninge klubskih skakalcev . Državni panožni nordijski center v Kranju tako ni lokalnega značaja, temveč vseslovenski objekt, ki predstavlja veliko dobrino vsem slovenskim skakalcem, saj jim zagotavlja enake možnosti za vadbo, kot jih imajo tekmovalci ostalih držav. Prav tako pa je lokacija skakalnice idealna, saj leži v dolini med dvema deloma Šmarjetne gore, s čimer je dobro zaščitena pred bočnim vetrom, ki je največji »sovražnik« skakalcev.